طريقه عمل البيتيفور بالصور
الثلاثاء 18 أغسطس - 0:59
*المقادير:
- 3 بيضات.
- 1 ملعقه صغيره فانيليا
5 كوبايات دقيق
- 4/1 م ص باكنج باودر.
- 4/1 1 كوبايه سكر مطحون.
- 2 كوبايه سمنه او زبده
ملحوظه خللي المعيار بتاعك بكوبايه واحده
الطريقه
) ننخل الدقيق +الباكنج باودر ويترك الخليط على جنب
2) نخلط السكر المطحون + السمن جيداً حتى يذوب السكر.
) نخلط البيض+الفانيلا
ونضيفهم لخليط السكر والسمن وعندما يصبح الخليط متجانس مثل اللي في الصورة
نضيف خليط الطحين والباكنج باودر ولكن بالتدريج يمكن ما تحتاجون كل كميه الطحين المهم تكون العجينة متماسكة وسهلة التشكيل مثل اللي في الصورة..
4) نشكل البتي فورة على حسب الرغبة ويوضع في صينية الفرن(يفضل أن تكون غير مرتفعة الأطراف) مدهونة بالقليل من الزبدة أو السمن يوضع في الفرن على حرارة 200 درجة لمدة 10 دقائق تقريباً أو حتى يحمر قليلاً.
ودى الماكينه بتاعة البيتيفور اللي بتعمل الاشكال المختلفه
البيتيفور بعد ما طلع من الفرن
- 3 بيضات.
- 1 ملعقه صغيره فانيليا
5 كوبايات دقيق
- 4/1 م ص باكنج باودر.
- 4/1 1 كوبايه سكر مطحون.
- 2 كوبايه سمنه او زبده
ملحوظه خللي المعيار بتاعك بكوبايه واحده
الطريقه
) ننخل الدقيق +الباكنج باودر ويترك الخليط على جنب
2) نخلط السكر المطحون + السمن جيداً حتى يذوب السكر.
) نخلط البيض+الفانيلا
ونضيفهم لخليط السكر والسمن وعندما يصبح الخليط متجانس مثل اللي في الصورة
نضيف خليط الطحين والباكنج باودر ولكن بالتدريج يمكن ما تحتاجون كل كميه الطحين المهم تكون العجينة متماسكة وسهلة التشكيل مثل اللي في الصورة..
4) نشكل البتي فورة على حسب الرغبة ويوضع في صينية الفرن(يفضل أن تكون غير مرتفعة الأطراف) مدهونة بالقليل من الزبدة أو السمن يوضع في الفرن على حرارة 200 درجة لمدة 10 دقائق تقريباً أو حتى يحمر قليلاً.
ودى الماكينه بتاعة البيتيفور اللي بتعمل الاشكال المختلفه
البيتيفور بعد ما طلع من الفرن
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى