الاكلير(éclaire) بالكريم باتسيرى على الطريقة الفرنسية
السبت 24 يوليو - 19:52
مسااااااااااااااااااء الفل على احلى اميرات
المقااااااااااااااادير للعجينة
100 جرام زبدة
150 جرام دقيق
4 بيضات
رشة ملح
فانيليا
الطريقة
نضع الزبدة مع 1\4 لتر ماء وسنة ملح على النار
لجد ما تدوب الزبدة خالص
نرفعها من على النار ونضيف الدقيق ونقلب بمعلقة خشب
وبعدين نرجعها على النار تانى لحد ما تمسك فى بعض وملتزقش فى الحلة
نرفعها من على النار ونسيبها تبرد
نضيف البيض واحدة واحدة وبعد كل واحدة نقلب كويس لحد ما تختفى
نضيف الفانيليا وتسيبها ترتاح شوية
نجهز ورق البليسية مكنش عندى فالجيش بيقولك اتصرف هههههههه
جبت ورق زبدة وعملتة انا ورق بليسية هههههههههه
اة ميضرش بردة
ودهنتة زبدة
نجيب بقى العجينة نحطها فى قرطاس او فى كيس قوى
ونقطة بالمقص من تحت فتحة بطول سم
ونبتدى نحط على الورق اللى معمول بطول 7 سم تقريبا
ونعمل حساب انة بينفش
نجيب صفار بيضة ونزود معلقة صغيرة مية ورشة فانيليا
وندهن الوجة وندخلة الفرن الساخن على 225
لمدة 20 دقيقة تقريبا
نطلعة نفتحة من النص ونرجعة تانى الفرن وهو مطفى يهدى بقى مع نفسة
فى الوقت دة نحضر الكريم باتسيرى
1\2 لتر لبن يعنى كوبايتين
75 جرام سكر
50 جرام دقيق
بيضة كاملة
وتلت صفار بيض
وفانيليا
الطريقة
نقلبهم كلهم على البارد وبعدين نرفعها على النار
لحد ما تتقل وتبقى جاهزة للحشو
بعد ما يجهز الاكلير هنطلعة من الفرن
ونحشية بالكريم باتسيرى زى الساندويتش
للتغطية ممكن نعمل اى صوص شوكولا
ممكن ندوب شوكولا على حمام بخار ويبقى لوحدة
وممكن نعمل صوص الشاتوة زى ما عملت بس نتقلة شوية
لانة طلع خفيف منى والكاكاو كان خلص
ودة الشكل النهائى
معلش بقى الصوص عملها فيا وطلع خفيف المرة دى
بس لما بيكون تقيل بيبقى اشيك كتييييييييير
وبالف هنا وشفا ودعواتكم بقى بتيسير الحال عاجلا غير اجلا ان شاء الله
ومتنسووووووش الردود والتقييم يا قمرات
- الوحيدمشرف قسم الترفيه
عدد المساهمات : 1144
عدد النقاط : 1603
العمر : 35
البلد : google
العمل/الترفيه : فاضي
المزاج : متواضع
رد: الاكلير(éclaire) بالكريم باتسيرى على الطريقة الفرنسية
السبت 25 سبتمبر - 11:51
- ام مروان
عدد المساهمات : 29
عدد النقاط : 39
العمر : 51
البلد : www.elamerat.yoo7.com
العمل/الترفيه : الطبخ
المزاج : Happy
رد: الاكلير(éclaire) بالكريم باتسيرى على الطريقة الفرنسية
الثلاثاء 18 يناير - 1:17
والله مش ممكن بدون مجامله انتى باين عاليكى من كله
حلويات واكلات مشاء الله ربنا يكرمك فى القريب العاجل
حلويات واكلات مشاء الله ربنا يكرمك فى القريب العاجل
رد: الاكلير(éclaire) بالكريم باتسيرى على الطريقة الفرنسية
الثلاثاء 18 يناير - 9:43
شكرا ليك الوحيد على المرور
وشكرا ليكى ام مروان على الرد الجميل والله جربى الاكلير ده تحفة وممكن تستغنى عن الكريم باتسرى انك تشترى كاستر جاهز وتدوبيه على النار يبقى اسهلك
ودوقيه بالهنا والشفا ليكى
تقبلو تحياتى ومرورى
وشكرا ليكى ام مروان على الرد الجميل والله جربى الاكلير ده تحفة وممكن تستغنى عن الكريم باتسرى انك تشترى كاستر جاهز وتدوبيه على النار يبقى اسهلك
ودوقيه بالهنا والشفا ليكى
تقبلو تحياتى ومرورى
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى